Dirigent

DIRIGENT UFFE MOST

Uffe Most


Uffe Most (f. 1958) er uddannet som pianist og dirigent ved konservatorierne i Aarhus og Hannover og er i dag ansat som leder af Odense Musikskole. 

Uffe Most har i i årene 1987-2007 været fast dirigent for Akademisk Kor Århus. Han afsluttede i 2007 sit virke i Akademisk Kor Århus med en 20-års jubilæumskoncert.

Uffe Most er også aktiv som komponist og arrangør, og såvel Aarhus Studenter-Sangere som Akademisk Kor Århus har uropført flere af hans værker.

I 1992 blev Uffe Most hædret med komponistprisen ved korkonkurrencen i Kalundborg, og i 1993 modtog han dirigentprisen ved den 4. internationale korkonkurrence i Budapest. 

I marts 2002 blev Uffe Most udnævnt til gæsteprofessor ved musikinstituttet på Universitetet i Shaoxing, Kina.

Fra 2005-2006 har Uffe Most opholdt sig i Kina som gæsteprofessor ved Shanghai Conservatory of Music og Shaoxing University Music Department, hvor undervisningen omfattede posten som dirigent for Shanghai Conservatory of Music Girls Choir og Shaoxing University Mixed Choir. 

Fra 2006 har Uffe Most været dirigent for Vox Aros, et professionelt arbejdende mandskor, der består af ca. 30 sangere fra hele landet. Hovedparten er dog primært uddannet på Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

Fra 2017 har Uffe Most varetaget opgaven som ”Foreign Guest Conductor” for Shanghai Youth Choir, der sommeren 2018 vandt 1. pris i den internationale Bela Bartok-korkonkurrence i Debrecen, Ungarn.