Odense Kammerkor

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Heinrich Schütz: Weinachts-Historie

18. december 2022 @ 15:00 - 16:00

Heinrich Schütz’s juleværk, “Historia der freudenreichen Geburt Jesu Christi”, er en evangelisk og lutheransk beskrivelse af begivenhederne omkring Jesu fødsel. Musikken er oprindelig skrevet til opførelse ved julegudstjenesten, hvor kor, solister og orkester indgår som en del af liturgien. Værket er en forløber for Messias af Händel og juleoratoriet af Bach, men har – helt ufortjent – ikke opnået samme berømmelse som disse værker og er derfor sjældent opført. I værket bliver såvel engel som hyrder, ypperstepræster, Jesus og Maria levendegjort gennem solist- og korsatser, rammet ind af pragtfuld musik fra den tidlige barok.
Odense Kammerkor opfører denne eftermiddag Heinrich Schütz’ fantastiske julehistorie i samarbejde med tre solister og Odense Barokensemble, ligesom publikum vil blive inddraget undervejs. Orkesteret spiller efter de autentiske principper på originale barokinstrumenter.
Odense Kammerkor har de seneste år løftet sig til at være ét af Fyns førende kammerkor, så der venter en skøn juleoplevelse, når Schütz’s bud på et juleoratorium er på programmet under ledelse af Uffe Most.

Detaljer

Dato:
18. december 2022
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Odense Kammerkor

Sted

Vor Frue Kirke
Frue Kirkestræde 8
Svendborg, 5700
+ Google Maps